Podcast over de waarde van Theater

theater heeft geen zin maar ik wel

In coproductie met Over het IJ maak ik een podcast over de waarde van theater: ‘Theater heeft geen zin. Maar ik wel.’ In 12 afleveringen gaan we in gesprek met mensen uit het veld, om perspectieven en argumenten te verzamelen om het gesprek over het bestaansrecht van theater te voeden. Ik voer de gesprekken samen met goede vriend Jascha. Hij is filosoof & jurist en het idee is dat we vanuit onze verschillende achtergronden zo breed mogelijk naar de waarde van theater kunnen kijken. 

Twee weken geleden hebben we een aflevering met Jetse Batelaan gelanceerd. Eerder al gingen we in gesprek met o.a. Don Duyns, Lucas de Man, Bart van de Woestijne en Boris van der Ham. Deze week lanceren we een special waarin we in gesprek gaan met studenten van de toneelacademie Maastricht. Met vertegenwoordigers van de vier opleidingen gaan we in op de vraag wat voor hen de waarde van theater was toen ze aan hun opleiding begonnen, en wat de waarde is nu ze afstuderen (en daarmee dus ook: hoe en waarom is dat tijdens je studie veranderd). 

Misschien vinden jullie het leuk om te luisteren of om op de Academie te delen? De podcast is o.a. via Spotify te beluisteren: https://linktr.ee/Theaterheeftgeenzin.Maarikwel  

Van alle gasten verzamelen we quotes waarin hun perspectief zo goed mogelijk naar voren komt. Deze verzamelen we in de vorm van ‘tegeltjes’ op Facebook en Instagram, zie bijv. de quote van Jetse: https://www.instagram.com/p/CO0Cc6ZFxXB

Het gesprek met de studenten van de Toneelacademie Maastricht hebben we vorige week opgenomen (in het kader van hun afstudeerfestival ‘Festival Gemaakt’) en het was enorm leuk en inspirerend. We zijn aan het overwegen om deze vorm in de toekomst nog verder uit te bouwen, bijvoorbeeld als workshop met studenten van andere theateropleidingen (live of digitaal) of als randprogrammering op een festival. Wie weet zou zoiets ook interessant zijn voor onze academie?

Lieve groet,

Leonie Kuhlmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.