Documentaire over de academie voor Drama staat nu online

De academie voor Drama zit alweer 15 jaar in Tilburg. Daarvoor in Eindhoven. Over dat laatste jaar van de academie in Eindhoven heb ik in 2005 een korte documentaire gemaakt. Slechts uitgerust met een simpel videocameraatje en eigenlijk nul ervaring. Maar wel met een flinke dosis enthousiasme en een goed historisch besef. 

Voor de film heb ik directeur Ad Overweel geïnterviewd en diverse lessen en repetities vastgelegd. Maar ook iconische figuren zoals Balt Snoeks en Elly Perham van de kantine. Daar is een film van 60 minuten uitgekomen met de naam ‘Het doek valt, de Dommel stroomt verder’. In 2006 is die op DVD gezet en door veel mensen afgenomen.

We zijn het tijdperk van de DVD inmiddels voorbij, maar ik krijg nog wel eens de vraag om de film op een DVD te branden. Het was een goede aanleiding om de film nog eens tegen het licht te houden en wat te upgraden. Dus heb ik wat kleur- en audiocorrecties toegepast. Voor zover dat mogelijk was. Het blijft uiteindelijk een film die is gedraaid op het oudere en kleinere beeldformaat en met een lagere resolutie. Daar valt geen 4K HD van te maken. O ja, en ik heb ‘m ondertiteld, omdat het geluid niet overal even verstaanbaar was.

De film heb ik online gezet en is gratis te bekijken. En als je wilt, kun je hem ook downloaden, embedden of delen.

De link: https://vimeo.com/arfarf/dommel

Veel plezier bij het kijken.

groet, Twan Mickers

1 reactie

  1. Beste Twan! Hier een reactie Van Esther Bolte. Ik studeerde in 2001 af aan de Academie voor Theater. Wat tof om deze film te zien. Brings back memories. Zo mooi weergegeven hoe het toentertijd op school was. Bedankt dat je em online hebt gezet. Ik heb ervan genoten.

Reacties zijn gesloten.